Konversation: Frukostträning

Det är över ett år sedan jag återberättade en konversation, vilket är synd för att jag har över det här året haft sjukt många bra dialoger som borde ha dokumenterats. Så det är dags, även fast den här kan verka vara mer som en lärarmonolog men vi var delaktiga med kroppsspråket. Vår lärare är mycket för metaforer när han ska beskriva träning och i dag precis innan lunch gjorde han det igen.
 
Lärare: Jag brukar snacka om frukostträning, då höjer folk på ögonbrynen och undrar vad jag menar. Såhär: 
Låt säga att jag bjuder alla er här *sveper handen över klassrummet* på lunch. Det blir spagetti och köttfärssås. För någon är det ens favoriträtt, schysst och bra. Andra dagen bjuder jag också på spagetti och köttfärssås. Tredje lunchen går också bra men nu börjar ni ändå bli lite njaaa, ska det inte komma något nytt?? Så fjärde dagen är ni lite förväntansfulla och tänker att nu kanske det blir något annat.
 
*tystnad* 
 
Lärare: Spagetti och köttfärssås. 
 
Lärare: Hur många skulle äta samma lunch varje dag? 
 
*fortsatt tystnad*
 
Lärare: Ingen. Förutom ni, för ni är studenter. 
 
*gemensamt skratt, 30 pers* 
 
Lärare: Det är de personerna som ifrågasätter samma lunch som äter exakt samma frukost varje dag år ut och in. Okej, de köper ny smak på filen när den tagit slut eller nya flingor men det är samma skit. Det är fil, det är müsli, det är en macka och kanske en frukt. Alltid samma upplägg. Då hajar dom. Tugga samma frukostskål för att bli bättre helt enkelt.
 
Ja, jag äter samma lunch varje dag, nästan i en vecka då jag har gjort ett enda storkok och inte har något annat att växla mellan. Det är segt sista två lådorna från frysen men det går och det är vad vår lärare försökte metaforiskt beskriva hur träningen fungerar i syfte att förbättra prestationen. Jag köper frukostträningen. 
best of konvo | |
#1 - - Maj-Britt:

Bra lärare/konversation!

From the top