"Det är skönt med höst så man får klä på sig massa"

Det är fjärde kvällen i rad som jag påbörjar ett inlägg. Alla gångerna med olika inledningar. En om min hosta (som nästan är borta nu!!), en om nymålade naglar 22:59 innan läggdags, en annan om att plugga lite lätt till tentan om exakt en månad minus typ tre dagar. I kväll känner jag mig som Mulan i min morgonrock med kinesiska tecken på. 
 
Det är fjärde kvällen på raken som jag har tända ljus och försöker skriva. Det är fjärde dagen och fyrahundra gånger jag tänker att känslan för det litterära skrivandet försvunnit med löven på träden. I dag får det publiceras ändå. 
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

"Va, Amanda var ju helt obrydd, stod och vispade grädde???!!"

Igår hade jag tre pojkklassisar på besök för att göra sushi och spela spel. Vi spelade risk, vilket jag hört är jättekul, men grabbarna grus var så h i m l a långsamma i sina taktiska drag, skapa allianser och hej och hå att jag var ganska understimulerad och vispade grädde under tiden som jag blev anfallen och tvingades slå tärningarna. När antalet trupper skulle räknas då vi inte hann spela klart, visade det sig att jag faktiskt tog hem en f ö r k r o s s a n d e seger. Man ska inte underskatta mig i spel. Jag andas in all skryt jag kan nu. 
 
I dag har varit riskfri men däremot inte pluggfri och nu ska ni få höra: när vi är 2 år, är vi 50% av vår vuxna längd!! Och tillväxtspurten, då vi växer som allra mest, är direkt kopplad till puberteten innan den skjuter in (därefter får tjeje menarke, alltså mensturation och pojkarna mycket testosteron), vilket såhär i efterhand känns rätt uppenbart.
 
Vad gäller min hosta, kommer en snabb återkoppling här: att jag sedan i torsdags fått sova om nätterna igen, nu kommer attackerna mest efter jag gått alla mina trappor upp till lägenheten, efter att jag minimum går mellan mig och soprummet på sin höjd 150 meter bort typ, och om jag pratar för många meningar på raken. Annars verkar det som att ljuset i tunneln uppenbarar sig nu.
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

"Ta en bild och skicka till mamma"

I ganska precis ett effektivt dygn var pappa här i helgen med borr och skruvar. Min kompakta lägenhet börjar lika ett hem och inte bara ikea-katalogskänslan. Nu börjar mina tillhörigheter komma upp på väggarna och jag kan börja uppskatta mina 16 kvadrat på ett helt annat sätt nu än för ett halvår sedan. 
 
Här en harmonisk bild på pappa och en uppskruvad tv, efter en hektisk kvart då vi upptäckte att gipspluggen var för lång och skulle hinna till biltema (igen) för att köpa rätt innan stängning. 
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |
From the top