"Det är typ fyra mil till Storforsen"

Kort och gott var helgen i Piteå allt jag kunnat drömma om trots att jag förlorade alla pingismatcher torsdag, fredag och lördag. Plus tre omgångar kubb på gården. Vann åtminstone kortspel, vändtia alla två gånger vi spelade på altanen. Förutom prestigefulla tävlingsmöten har jag utforskat en fin stadskärna - Sveriges första gågata - fyndat Timbuktus bok och hittat träbänkar högt upp att slå mig ned på och läsa i väntan på att Johannes skulle sluta lasta pappersrullar i Europas största pappersfabrik för dagen (fredag). Vi har metat små abborrar och mörtar som alla åkte tillbaka i sjön. I Kalamark.
"Men hallå var stilla då annars kan jag ju inte ta en panorama, bilden hade blivit jättebra annars ju :(" 
"Du och trollstaven där" 
(2004 begicks Kalamarksmordet på en gård som man måste åka förbi för att komma till Johannes stuga, fick lite rysning längs ryggraden när han berättade om händelsen när vi rullade förbi och tipsade om en podcast som granskat fallet kring utredningen och den livstidsdömde Kaj Linna som nu fått uppresning och frikändes för en knapp månad sedan!!)
På söndag innan hemfärd med nattåg hela kvällen slängde vi i oss frukost ståendes vid diskbänken, gjorde i ordning en kylbox med fika, jag packade sorgset mina kläder i Kånken, hoppade in i hans bil utan AC och satte kurs mot Storforsen som är Nordens största oreglerade fors. Det är cirkus fyra mil till Älvsbyn från Piteå och det dubbla till forsen, men det gjorde inte jättemycket. Tiden räckte till för en längre bilresa. Det var värt det, det var en trevlig grej att hoppa omkring på stenar och titta på rinnande vatten.  
Efter vårt äventyr åkte vi till blåshålet Luleå och surade för sista två timmarna arbetade mot oss innan jag med tårfyllda ögon klev på tåget 17:31. 18:47 stannade vi i Älvsbyn????!! Happ. Ny lärdom till nästa gång. 
vardagsliv | |
From the top