"Du är en sådan som behöver vara själv ibland"

Trött hjärna. Stumma ben efter kognitionsträningspasset släpade sig framåt och uppåt. I andra trappen av tre till min lilla hempunkt svämmade tårkanalerna över för ett ögonblick. Lite suddigt när nyckeln vreds om i låset. I duschen gick det över. I duschen kan dropparna beblanda sig med vattnet. I duschen går det inte att särskilja vilken sort som är vilken. I duschen är det bästa stället att gråta på, trots att de två sakerna typ aldrig är synkade. 
 
I dag var de utmärkt synkade.
 
Kanske för att kroppen är sliten och kanske i kombination med en besvikelse på vad som sägs (eller inte sägs) till en. När något sägs och görs på någon annans bekostnad med föreställning om att 'passa in' här eller där. Ibland blir det övertramp. Det är klart att det är skillnad på större och mindre men det är fortfarande övertramp. 
 
Tårarna är enhetlig med duschkranens vatten någonstans i avloppet nu. Jag är enhetlig med min ledsamma våg. Har haft så himla bra livssurf sedan årsskiftet att jag nästan börjat undra om jag lever i en dröm. Allt är egentligen överlag fortfarande hur härligt som helst, men jag vet att det finns stunder då allt vacklar och det krävs inte mycket för att tippa omkull. Det behöver egentligen inte vara genomnegativt. För det är signalen att lämna autopiloten, stanna upp och bli uppmärksam ompåvärlden. Sin lilla del av den. Då är det dags att vara ensam med sig själv. Jag är framme vid en sådan helg nu. 
tankekaos, tp-livet | | 2 avtryck |

"Den dagen jag vinner mycket pengar på triss ska vi åka på skidresa till Schweiz och så ska jag köpa dubbdäck"

Det har varit sådant väder att Ida går i Bomberjacka i dag utan att frysa. Inte varje dag en januaridag. Efter dagens föreläsning om minnet (himla intressant!!! Ska dela med mig av mina nya kunskaper snart) knallade vi till ica för att köpa exakt alla ingredienser som behövs för att baka chokladbollar. Kolhydratladda inför vad som komma skall. Insåg väl under tak, till vår stora förfäran, att vi glömt kakao. Vem glömmer kakao??? Bara att bege sig igen och plötsligt passade det inte lika bra med en bomber i regnet.
Sen kom vi hem och kunde påbörja succén. Det blir chokladbollar på lunchrasten imorgon efter ett cykel-forsknings-projekt-om-det-vill-sig-väl som jag bara bävar lite inför. Det väntar inget myspass på testcyklarna 08:30. Man ska cykla sju minuter, målet är att komma så långt som möjligt SAMTIDIGT som man blir testad på sina kognitiva förmågor genom att få frågor ställda kopplat till minnet. Det här ska sedan upprepas två gånger till. Om allt går i lås kommer min klass delta i forskning - hur påverkas den kognitiva förmågan med träning. Typ. Om det inte går som lärarna tänkt sig så har vi hur som helst underlag för att skriva en vetenskaplig rapport. 
Gillar hur koansiktet sticker fram där i bildhörnet.
Nu kan jag inte ligga här och häcka med datorn på magen längre. Nu måste jag laga kyckling till imorgon och dricka jättemycket vatten innan jag lägger mig för att vakna upp utvilda och redo. 
tp-livet | | Lämna ett avtryck |

"Emotions varar i några sekunder. Mood är långvarigt"

I måndags började termin två på tränarprogrammet för att lägga de fysiologiska bitarna åt sidan en period framöver och raskt kliva över till psykologi!! Äntligen!! Det är nu det slår mig att tiden verkligen gått raketsnabbt. Termin två innebär även att vi lämnar den tryggaste punkten iksu för att beblanda oss in i campusområdets olika byggnader och lokaler. Vilket är lite förvirrande med alla salsnamn med siffror kombinerat bokstäver och så byter vi rum likt man byter underkläder. Och så är det lite rörigt mycket människor omkring en hela, hela tiden speciellt när det är lunch för då blir det som ett myller av folk eftersom alla uppenbarligen har det samtidigt och det bildas långa köer till mikrovågsugnarna. En annan ny grej är att vi har akademisk kvart. Om det står 09-12 på schemat så börjar vi egentligen kvart över nio medan om det är skrivet 09:00-12:00 startar vi hel. Förstår inte riktigt vitsen med det, men en del tycker det är det bästa som har hänt och det är väl skoj att det kan glädja.
 
Hittills har vi talat om en särprägel på tränarprogrammet och framtiden i yrekslivet, emotions och personlighet.
 
Två av våra föreläsare är från Kanada och föreläser på engelska. Då känns det nästan som att jag går på college i någon cool tonårsrulle
 
Nu tar jag helg för den här veckan. 
tp-livet | | Lämna ett avtryck |
From the top