"Bryr du dig så mycket om han?”

om en vecka har jag slutat jobba och usain bolt lever ett vanligt liv. tänka sig, att årstider och karriärer når sina slutpunkter. liksom vikariat och skola och provtider och kontakter med vänner och mobilbatteriet och semestrar och lov och mat och bränsle och serier. slutsats: allt helt enkelt.
 
med undantag för olösta brott och tidlösa legender som exempelvis usain bolt. trots att han inte fick avsluta sin karriär med guld som han började med guld blev han ändå hyllad likt en vinnare för han har vunnit många världens hjärtan, inklusive mitt (och så en bronspeng i sitt sista lopp). visste inte heller att jag brydde mig så mycket om honom, igår när jag uttryckte för johannes i telefonen för hur mycket jag kommer sakna bolt och besvikelsen över att en två gånger dopingavstängd är den som springer fortast i bolts sista lopp mindes jag att jag visst engagerat mig mycket i början av karriären när han slog dubbla världsrekord under os typ 2009 och jag hade honom som bakgrundsbild på knapptelefonens tid. 
 
det här var inget brandtal eller krönikör-karlsson-klass, men om jag någon gång ska skriva ett hyllningstal som vi fick öva på i gymnasiet vill jag tillägna ett till usain bolt. eller mina föräldrar förstås, men om jag ska välja en atlet blir det han. forever fastest. 
vardagsliv | |
From the top