"Finns sushitårta som hashtag på instagram eller?"

Lagom till att jag fick grönt ljus angående att bli skidtränare singlade första snöflingorna till marken redan samma dag. Vaknade upp som 20-åring till en vitklädd mark och en musikvideo av Agnes som jag bölade floder till för att det var så himla, himla fint att gåshuden reser sig bara jag tänker på det.
 
Tittade drömmande ut genom fönstret halva förmiddagen från ståbordet i föreläsningssalen medan solen letade sig fram mellan molnen och snöflingorna långsamt, fjäderlätt la sig tillrätta. Maagisk förmiddag, första dagen i vuxenvärlden ungdom om man åker buss eller tåg!!). 
När klockan var slagen tack och adjö, slut för i dag hade den filmiska solscenen förvandlats till en mer krossad kärleksscen när någon karaktär i slask och tunga, blöta, snabba snöflingor, ensam vandrar med ett brustet eller förtvivlat hjärta. Jag var inte ledsen över det förändrade väderförhållandet eftersom jag skulle på lägenhetsvisning av en liten mysig 1:a. Två timmar senare stod det klart att jag har en flytt att blicka framemot vid nyårsskiftet!!! VILKEN GREJ!! Och födelsedag!! Och klockan var inte ens 17 när beskedet kom. Fortfarande ung dag!! 
 
Ida dök förbi med hemgjord lingonglögg. Sa att hon fixat middagen och att vi skulle vara i Haga till 18. Sagt och gjort efter en kopp glögg på golvet cyklade vi mot Grim och Haga i ett numera välutvecklat snöfall. Den sorten då skidglasögon hade varit fördelaktigt. Under mellanlandning på ICA avslöjade hon att vi skulle göra hemgjord sushi(!!!) samtidigt som hon grabbade tag i 800 gram färsk, rå lax. Jag som nästan inte trodde det kunde bli mer magiskt i dag. Det har jag aldrig gjort men alltid velat göra sedan ifjol när jag blev frälst.  
Det finns ganska dyra matbutiker här har jag kommit underfund med. I Sveriges dyraste ica-butik handlade vi tydligen nästan alla ingredienser till sushin. Det allra sista fixade vi på coop vid Grim som trotsade vintern de 100 meterna och stövlade ut i shorts och flip-flops. 
 
Ida hade två jackor på sig. Hehe. Ja. Inga dåliga kläder, säger man ju. Eller det blir vad man gör det till. Quote by Grim igår.
Det var så himla skoj och mysigt och fint och fantastiskt att få pyssla med bästa klassisarna i debuten av att göra sushi på sin födelsedag. Över 40 välskurna makis bildade en sushitårta med några tårtljus i - för det estetiska och fotosessionen. Viktigt!!
Sen länsade vi äntligen fatet. Gudomligt. Jag har redan bestämt att det blir inflyttningssushi i min lilla 1:a på Mariehem efter nyår. Det blir fett!!! Längtar. 
Vilken dunderdag. Har fått så många fina grattisar från olika sociala medier och det värmer obeskrivligt mycket i lillhjärtat. 
En vrålhungrig och känslofylld 20-åring med en sushitårta får sätta punkt för det här inlägget
tp-livet, vardagsliv | |
#1 - - Hemma Hos Felicia:

så gott med hemmagjord sushi!!!

From the top