"Det här är inte Abisko"

Men det såg ut som i fjällen. Eftersom jag - för närvarande - och Ida inte riktigt bor på det optimala området för att åka skidor, när vi inte har något annat alternativ än att gåendes ta oss till skidspår tog jag med mig hela utrustningen till skolan och in i föreläsningssalen 08:30 Jajamän. Iksu är som halvvägs till ängarna vi tänkte debutera på, så det är ett naturligt mellanstopp. Då känns det heller inte som att man måste gå lika långt när sträckan är uppdelad i två etapper. 
 
Egentligen skulle jag kunna skriva en halv roman om gårdagens magiska skidtur efter tre timmar föreläsning om hjärtsystemet men det blir inte en sådan läsning. Det blir en himla massa bilder istället. 
Efter att kånkat på skidfodral i några kilometer fick vi Ä N T L I G E N dra på oss pjäxorna i ett vindskydd vid Bräntberget aka Slalombacken.  
Utforskade två olika skidspår - här i skogen aka Stadsliden eller som alla i klassen av någon anledning säger -  Gammlia, för att det ger bäst fotoförutsättningar med träd runt om sig än på en äng.
"Bra fotoljus" tyckte Ida fast min skugga täcker.
Skidspåret passerar nästan Bräntbergets topp. Inte riktigt men nästan. Så nära att man kan pulsa fram i ett orört snötäcke som når knäna. Ida banade vägen. 
JARRÅ. Kolla. Blickade ut över mitt blivande bostadsområde och vindskyddet vi nittio minuter tidigare suttit och snörat på oss pjäxor.
Ida inte helt tillfredsställd med att vara framför kameran, men jag var mer än nöjd. 
Så fick hon tillsist stå bakom mobilkameran. Min till och med efter mycket tjat.
Hon som "inte brukar ramla" stod för dagens, debutens, enda fall. Hennes egna förklaring: satsade ju utför slalombacken (Jag satsade också). Eftersom våra saker var rätt ned för lilla backen tänkte vi att istället för att åka runt berget så tar vi kortaste vägen. Man kan skymta en (flera) fyrkant(er) med ett trekantigt tak i bild och det är vindskydd(en). Ida älskar Abisko så himla mycket, men jag tror faktiskt ändå hon blev ganska såld i gårdagens miljö.
tp-livet | |
From the top