"Bicycle, bicycle i want to ride my bicycle"

Efter 18 km sadelsmak i rumpan, ja då känns det att man lever. Jag är precis hemkommen från en cykeltur med farsgubben, äter i detta nu studentmiddag (elva minuterstortellini - kvalité, bör poängteras) och bloggar från köket.
 
Det har varit stora frågetecken kring värme och sol senaste veckorna, men under eftermiddagen visade båda sin existens, mest värmen och gav lite hopp om en strålande sommar, så jag hade inga långbyxor ovanpå mina cykelshorts dagen till ära. Pappa däremot garderade sig och här kommer en bild från vårt pass. Underlaget var mestadels grus och ganska kuperat, men det var inte förrän sista metrarna jag vågade släppa styret och fiska upp mobilen.
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

27 timmar i Söderhamn

Det är så himla skoj att jag under Wiks har fått vänner som i princip är spridda över hela Sverige. Det gör att jag har inspirerande anledningar till att besöka platser jag aldrig tidigare varit på och som annars kanske inte skulle vara en självklarhet. Speciellt när det kommer till mindre städer.
 
Så igår blev det historiskt när jag 14:23 steg av från x-trafiks tåg på Söderhamn station. Aldrig tidigare har jag satt min fot på den perrongen. Aldrig andats Söderhamns atmosfär eller ens sett stadskärnan, för det har kanske aldrig funnits något riktigt starkt behov. Fram tills nu. Här väntade första återföreningen efter Wik-tiden med Lotta. Det känns som hundrafemtio år sedan, i själva verket har det gått tio dagar sen vi senast såg, men det blir en helt sjuk omställning efter att ha bott i samma hus ett halvår. Så jag kände mig lite hel igen när vi möttes upp på parkeringsplatsen. När den självklara mötesplatsen alla dagar i veckan plötsligt upphör. Anyway, Söderhamn. Aningen mindre än Sundsvall, men fin i sin lilla form. Ungefär i listform lite om hur vår reunion såg ut sista helgen i maj och innan vi beger oss ut i världen (Lotta till Norge & jag New York):
 
För mig, sightseeing varje meter åkandes i bilen och gåendes på vägarna.
Mycket fin rundtur i hemmet (frälst).
Lunch i form av världens bästa sallad med bland annat jordgubbar i och snack om livet, givetvis. 
Åkt bil på en ganska smal och krokig väg för att komma till vattnet och se massa fina stugor. 
Sushi till middag.
Planerat projekt som kommer pågå i minst ett år och skrivit kontrakt på det, som proffs gör!! 
Kollat på Champions League-finalen med party-musik till istället för sportkommentatorerna (fram till straffarna, då åkte ljudet på) hos en polare som i sin tur hade sina polare över. Vilken dramatik. 
Hem vid midnatt för te och nattkäk innan första avsnittet av serien Vikings och sovdags.
Äggfrukost närmare halv elva. 
Lite mer snack om livet och minnen. Högt och lågt, stort och smått.
Gjorde typ frozen yoghurt med smak av blåbär i Lottas glassmaskin och egen chokladsås på spisen.
Mer sightseeing i stadskärnan. Sista timmen för mig i Söderhamn gick vi trapporna upp för Östra Berget, väl där uppe nuddade vi Oscarsborgen som jag inte har bildbevis på, men däremot utsikten och det påminde lite om Sundsvall och Norra Berget.  
Nu ska ni få höra: Trattliknande saken ganska långt till vänster i bild är vattentornet! I samma postion men lägre ned om det är en begriplig beskrivning, i en gul byggnad ligger ett ICA som jag minsann varit in i. Ett annat gult hus, lite mer till höger finns en bio. 
Allra längst ut till vänster i bild med ett grönaktigt tak finns kyrkan som är rödmålad. H&M-loggan går att skymta på en vit byggnad och under inte lika tydligt Kappahl. Snett till vänster om klädbutikerna ligger biblioteket.
Här satt vi i en halvtimme och blickade ut över stan innan det var dags för mig att bege mig till Svallet igen. 
Nu kan jag fylla i Söderhamn på min oskrivna lista om städer jag stannat i en längre tid än bara åkt igenom. 1,5 timme, plus minus någon minut tar det att åka från en stad på S till en annan. Priset enkelväg: 45 kronor som ungdom med x-trafik!! Då är det (nästan helt) okej att jag fick vingla fram i tåget, vilsen och i vädlig nöd, letandes efter en toalett som inte var avstängd ombord. Med det sätter vi punkt för en fantastisk helg. 
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

Okej, ett helt inlägg tillägnat pant

Jag tog typ med mig all min årskonsumtion av Vitamin Well och några få andra flaskor hem från Uppsala. Jag tänkte att jag skulle panta i Uppsala, det var min plan, men sen började jag ställa panten på fönsterbrädan för att hålla koll på hur mycket vitamin well jag faktiskt dricker, speciellt under ett studentår (En flaska kostar vanligen runt 20-lappen. Jag har försökt trappa ned och bara dricka vid väl utvalda tillfällen). Så en dag blev brädorna överfyllda och fönstret blockerades så jag fick vackert lägga alltsammans i en stor clas ohlson-påse. Då förstår ni att det kändes otympligt och nästan orimligt att släpa med den överfyllda kassen på en instängd buss. Jag hade kunnat lämna samlingen i skolans sopsorteringsstation, men jag var lite för snål och hade inte hunnit räkna hur många flaskor jag druckit, så jag slängde in allt i bagageluckan när pappa hämtade mig och mitt sista flyttlass.
 
I dag gjorde jag slag i saken efter att Krasty knappt fått plats i utrymmet som är avsedd åt honom. Jag pantade alltså. Närmare 40 flaskor Vitamin Well. Det kan jag möjligen få två nya för, men jag vet inte riktigt säkert. Kanske köper jag ett paket vindruvor eller en vattenmelon istället. Jag hade ca tre icke-vitamin wellisar i påsen - och de har inte jag själv köpt. Så det säger väl kanske en hel del om vad jag brukar dricka om dagarna. 
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |
From the top