"Det här kan vara dagens roligaste händelse, om inte månadens"

Bottenlöst lurad, lite besviken och ganska upprörd, går att sammanfatta mitt lilla sammanbrott tidigare under kvällen. Det är faktiskt inte en världslig sak. Det är på fullaste allvar, inte blodigt, men allvarligt:
 
I dag var jag verkligen, verkligen superpeppad på att köpa hem ett paket riskakor och ta med mig till jobbet imorgon. Efter en och kanske två minuters letande hittade jag rätt hylla och grabbade tag i en med ostsmak. Nostalgi. Hemma, nöjd och belåten rev jag förväntansfullt upp förpackningen - som om jag var åtta sittandes på en stubbe i skogen - och började äta på en.
 
Smaken levererade inte. Inte alls. Inte alls bra. Det känns som att friggs har förrådit mig och hela min redan passerade barndom. Torra, tunna och opålitliga, inte alls som jag minns det. Satte mig på en köksstol, granskade och insåg innan jag hann blinka att det ju inte stod riskakor. Utan majskakor. Det förklarade saken. Avskyr från djupet av alla djupaste brunnar, majs, som ni vet. Och det var precis vad jag höll i min hand.
 
     Majs*****(en censurerad svordom)kakor.
 
     Istället för riskakor.  
 
VAD I HELA FRIDENS LAGAR ÄR DET FÖR DUMT PÅFUND. NÄR HÄNDE DET HÄR. Sen när har friggs ändrat i sitt sortement?? På min tid, när jag var liten kiddo och skulle köpa fika till skolutflykterna var friggs pålitliga och goda. Jag köpte alltid deras ostkakor. Hänger uppenbarligen inte med på de revolutionerande förändringarna ute på marknaden. 
 
(Fast i Uppsala köpte jag under vårkanten, men då på Hemköp och deras egna märke, som var bra)
Jag läste aldrig på ICA - att jag tog rätt - eftersom jag bara antog att det var ris, för vem tillverkar näst intill identiska förpackningar till majskakorna som riskakorna???!! Friggs. Tydligen. Och om någon motargumenterar att det inte är någon avsevärd skillnad, så kan jag, som är expert på detaljer, tala om att det visst går att urskilja smakskillnader och det - ska poängteras - FÖRE jag hann upptäcka det traumatiska misstaget. Varning varning!!
 
Nu ligger dom dumma icke-riskakorna i en fryspåse i en skål på mitt rum. Vet inte vad jag ska göra av besvikelsen. Någon som vill ha? Skänkes gladeligen. 
 
Tack Kit för att du tog min olyckliga berättelse på allvar och stöttar mig i denna svåra tid.
 
"asså fattar att du blev besviken, det är fan kränkande."
 
Nog blev jag kränkt allt. Ingen tillit till friggs längre. Någonsin och inget hemköp har jag heller i närheten att gå till.
 
Och kul Agnes, att jag kunde stå för månades sista och roligaste händelse trots denna misär. Givetvis alltid kul att kunna glädja andra.
 
Imorgon är det måndag. Ny vecka. Ny månad. Nytt internet. Nya räkningar. Nya möjligheter, men inga riskakor än på ett tag.  
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

"lördag hela veckan lång, på en gång"

I dag har jag:
köpt en kalender som kommer hålla koll på mitt (universitets)liv mer än min fysiska existens (ska bara fylla den med anteckningar först). 
gjort en insats till den kommande nollningen på uni genom att köpa en rosa tisha och färgglada, nästan mönstrade och himla fula, träningstights, precis som önskat.
fångat två helt nya pokémon i på väg mot bilen och levlat upp.  
plockat bigarråer från vårt lilla träd.  
förundrats över kvinnan på elgiganten som hoppade fram på kryckor i klackar.
blivit biten av en pissmyra på armen.
sprungit en runda med kvällsmolnen och styrketränat på gården.
blivit biten av någon annan skit på vänstra hälen. 
målat naglarna i en rätt orange, ful nyans. 
allra mest tänkt på universitetet och känt att jag verkligen räknar dagar och längtar.
 
Så det här var allt jag hade att bjuda på för nu. 
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

"Det var en artig tur"

Mitt norska ordförråd är en bristande kunskap, men jag gör så gott jag kan och lär mig något nytt för varje gång jag träffar (delar av) min norska släkt. Lär mig att det faktiskt finns skillnader i språken som kan leda till tok. Våra ords betydelser överensstämmer inte alltid med (google translate och) den norska översättningen. Som till exempel 'macka' på svenska motsvarar inte smörgås på norska, utan narkotika eller annat mindre bra.
 
Förutom att bättra på språkförståelsen och desto mer skratt bidde det skoj på hoj. Jag var inte sen med att fiska upp mobilen på infarten innan avfärd. 
Ett par hundra starka meter senare på fint led med pappa i tät som tar vinden. 
Halvvägs in i matchen. Kjetil gjorde ett litet ryck längst fram och bort i bild. 
Slutsekundrarna av tvåmilsturen under timmen. Vi är ju så himla flink.
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |
From the top