Ett Kiruna

Jag befinner mig i en fantastiskt liten lägenhet med ett rum och kök, plus toalett. Fast när jag nu innan läggdags, ser mig omkring på madrassen så är rummet inte överdrivet litet. Storleksmässigt, lätt som ett klassrum för 14 elever. Säkert 18 om man skulle vilja, beroende på möblering. Det är bara köket kombinerat med hallen som är litet. För att laga mat eller ställa disken på en diskbänk utan någon egentlig utrymme för en bänk, så är det ett helt kökspuzzel. Men det är som ett studentliv - lite charmigt. 

Medan Svallet uppenbarligen bjuder på riktig sommarvärme så är Kiruna en något kallare plats i världen med sina stabila 9 solskensgrader. 
 
Notera att jag skrev toalett och inte badrum. För i min morbrors bostad finns duschen - som ett resultat av billig hyra - i källaren en trappa ned, tillsammans med tvättrummet. Dvs. husets gemensamma dusch. Najs. Gladeligen har duschen i alla fall fått en egen dörr så det går att låsa om sig. 
  
Återvänder hem till sommaren och sin egna dusch på tisdag. Det var den (intressanta) bildlösa uppdateringen. A
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

Det här är inte en matblogg

Har du någonsin sett något mer estetiskt? Ja, det har ju i alla fall jag gjort. Med råge. Alla dar i veckan. Söker efter den perfekta matbilden i fågelperspektiv, fast utan större framgång. Inte rätt vinkel. Inte rätt ljus. Inte rätt mat. Inte ens ett fat. Men vad går egentligen att förvänta sig när maten kommer från ICA:s plocka-själv-sallad. Så varför vill jag publicera det här, ställer jag mig i skrivande stund, i detta nu, frågan. För att jag inte har ätit en riktig måltid med massa protein och grönsaker sedan i måndags är svaret på frågan. Efter så mycket abstinens förtjänar mat en plats i mitt näste. För att minnas hur gott att återförenas med sallad efter två dygn med choklad och en liten hamburgare från McDonalds. Att visa upp fler bilder på mat i plastcirkel kommer nog inte förrän jag lever det riktiga studentlivet i Uppsala på mitt lilla rum. Knappt så det blir sallad. Konserver och nudlar är vad jag lär ha råd med efter att ha betalat hyran. Påminnelse: Det här är inte en matblogg.
vardagsliv | | Lämna ett avtryck |

Googlepoesi

 Jag är tröttare än himlen med nästäppa och en sån där dag som jag, genom mitt egna godkännande, tillåts att göra ingenting. Mer än att tycka synd om mig själv i sängen och duscha slut på allt varmvatten. Det är precis vad jag gjort. Hängt (hängigt? hängde?) tvätt och plockat ur diskmaskinen har jag också gjort. I övrigt har jag läst googlepoesi. Vilket i sin enkelt handlar om att googla på något och sedan visas de populäraste träffarna som google avslutar åt en. Hittade alltså detta på twitter - ett engelskt och svenskt konto. Det är rätt fint, oförutsägbart och roligt. Så jag gjorde några egna sökningar. Enjoy.
 
poesi, typ | | Lämna ett avtryck |
From the top